söndag 16 november 2014

Kulturlördag med barnen

Lönnebergakvartetten
Igår var det en kulturfestival i vårt kulturhus och från klockan elva och framåt var det olika evenemang och pyssel för olika åldrar. Vi började dagen med en barnkonsert med Lönnebergakvartetten.

Det var fyra tjejer från Länsmusiken som spelade fiol och cello och gjorde en proffsig föreställning med klassisk musik blandad med barnsånger. Roligt tyckte vi allihop och en skiva fick följa med hem.

Efter lunch fortsatte vår dag med pyssel. Barnen fick göra en egen blomma i den kreativa verkstaden och så fick de göra pins som de sen kunde sätta på tröjan. De tyckte att det var jätteroligt.

Vår andra konsert för dagen var Kulturskolans lärarorkester som spelade svenska örhängen från fyrtiotalet och framåt. Även fast barnen inte kände igen en enda sång så satt de duktigt och tittade på hela konserten, om än i våra knän ibland. Tove tyckte såklart att hennes sångfrökens låtar var de bästa!

Efter konserten fikade vi på bibliotekets fik och sen tittade i lite på animerad film i berättarrummet innan det var dags att åka hem och äta. Barnen var fulla av intryck och det var en väldigt lyckad dag.

Spel på en pyttefiol

Inga kommentarer: