onsdag 1 oktober 2014

Måns skriver!

Måns var länge helt ointresserad av bokstäver och sånt. Men så en dag väcktes intresset och han började vilja öva med sina bokstavsmagneter och han gillar bokstavsspelet (Fem myror..) han fick i julklapp. Han har också så smått börjat ljuda bokstäver för att lista ut vilken det är i början av ord.

Han har också en jättefin pysselbok med bokstäver som han kämpade med inte minst på Öland. Motoriken för att skriva bokstäver är jobbig för Måns har aldrig ritat figurer utan bara "kluddrat" hittills. Men så förra helgen när vi var hos morfar så skrev han plötsligt sitt namn på en teckning. Även om S:et var bak och fram så var det ju ett enormt framsteg som drog ner jubel och applåder.

När vi nu en vecka senare flög till farmor och farfar fick barnen för första gången varsitt pysselhäfte. Jättekul tyckte båda och satte igång. På första sidan skulle man skriva om sin resa. Jag läste för Måns på första raden att där skulle det stå var man var på väg. Jag ser att Måns tänker efter ett ögonblick. Sen började han skriva. Ett U! Jag fick nästan en lycklig chock men försökte vara tyst och låta honom fortsätta utan att störa. En liten stund senare hade han skrivit UMEO. Helt fantastiskt!


Måns andra skrivna ord!

Inga kommentarer: