måndag 13 oktober 2014

Bejublad konsert

De sista två veckorna har delvis präglats av ökat fokus inför höstens första framträdande med vokalensemblen. Vi har repat igenom gammalt material från tidigare konserter, tagit med oss mindre element från vår workshophelg och lagt på lite ny koreografi.

Inför denna konsert har det känts väldigt bra då vi haft lagom med tid att repa klart och vi hade en färdig föreställning på konsertdagen. Vi har också kommit ett steg längre med några stycken sedan förra konserten och till exempel fått med mer koreografi då musiken känns trygg.

Förutom de ordinarie repen har vi haft egna små repkvällar och det är alltid väldigt trevligt! Så mysigt att träffas bara tjejerna och repa och umgås över en fika. Sista veckan har också biljetterna börjat gå åt, kanske delvis på grund av ett fint inför-reportage i tidningen.

I fredags var det då dags och jag var ledig med Måns och vaknade med en hotande förkylning. Hela dagen gick åt till packning och förberedelse mentalt och praktiskt. Daniel passade på att vara borta med jobbet hela helgen och E hade ställt upp som barnvakt till barnens förtjusning. Vi hann äta en snabb middag tillsammans innan det var dags för mig att susa iväg.

När jag kom fram till Brenneriet där vi skulle uppträda för första gången möttes jag av denna skylt:


Det gjorde såklart att energin höjdes ännu mer. Det kändes så himla kul, särskilt som Brenneriet aldrig varit utsålt tidigare. Vi hade att se fram emot många nya ansikten i publiken. Vi gjorde några placeringskontroller och lämnade sen lokalen för uppsjungning. Efter lite kassatrassel i baren som drog ut på serveringstiden var det så dags att börja.

Hela ensemblen var väldigt laddad och vi gick in för första akten av två kortare akter. Efter tredje stycket, som var det första med koreografi mot publiken, ville applåderna nästan inte ta slut! Så kul! Redan där var kvällen uppenbart i hamn. :-)

När vi tog paus och minglade med publiken var det redan då människor som tackade och stämningen var väldigt uppsluppen. Andra akten gick av bara farten och applådtacken efter sista numret, extranumret och extra extra numret varm långa och varma.

Efter konserten höll vi nästan på att lyfta av all energi som vi fått och det kändes viktigt att hinna ta emot en del tack från publiken och att även tacka varandra för gott samarbete. Sedan var det bråttom hem att hinna eftersnacka med Elin och försöka ta sig ner på jorden igen.
 
Alla härliga tjejerna tillsammans

Roligt är det också att vi har ett nytt roligt projekt att ta oss an nu. Ny nyårsgala står på agendan. :-) 

Inga kommentarer: