lördag 25 oktober 2014

Kultur hela veckan

Den här veckan har kulturen varit i fokus. I måndags var jag med Tove till Vallentuna teater där hennes kör, den lite större kören och en blåsorkester från Kulturskolan skulle repetera inför torsdagens konsert. Inne på teatern förbereddes det för genrep inför en större konsert på tisdagen. Teatern var imponerande fin, nyrenverad med ca trehundra platser och djup scen.

Jag insåg att vi behövde gå på konsert med barnen nästa dag, då det var nära och gratis. Sagt och gjort, istället för läggning gick vi på konsert med bland annat Vallentuna ungdomssymfoniorkester. Fatta att det finns en sån! Och bra lät det också! Förutom instrumentalisterna deltog sångelever, musikalelever och dramaelever. Konserten var upplagd som ett musikkryss som vi fick att fylla i vartefter.

Klart coolt detta!

Sedan kom snart torsdagen med Toves trollkonsert. Det var trollsånger blandat med några trollsagor. Orkestern som var med var i mellanstadieålder tror jag och de var så duktiga. Körerna sjöng också jättefint och satte sin koreografi. Det blev riktigt bra drag på slutet och publiken klappade så mycket att de fick ta sista låten en gång till. Kul

Trollkören

Efter konserten gick vi allihop inklusive morfar och åt middag på caféet och eftersnackade lite. Mysigt och en fin avslutning på dagen. Jag lämnade de andra där och susade iväg till min egen körövning och hann precis. Vår dirigent var sjuk men hade lämnat instruktioner till vår andredirigent som gjorde att det blev ett mycket effektivt rep. :-)

För att inte slappna av helt på kulturfronten inför helgen blev det också äntligen en bra danskväll för mig i går. Expanders spelade i Hallunda och det var kvalité på alla fronter. Mer om detta i eget inlägg som brukligt. 

Helgen ser ut att bli hemmalugn för min del och det behövs verkligen. Jag har inte lyckats bli helt frisk. En seghet har hängt kvar i kroppen med många sena kvällar. Nu har jag fått ordentlig sovmorgon och ser fram emot höstmys i uterummet med E&M till kvällen.
 

Inga kommentarer: