tisdag 2 september 2014

Kulturskolan!

Det märks tydligt att vardagen har börjat rulla på. Dagarna flyger fram och är fyllda av jobb, skola, dagis, matsäck, kvartsamtal, träning och andra saker som står på agendan. Vardag ger, trots allt som ska kommas ihåg, en ganska skön känsla av kontroll och stabilitet.

Tove har nu gått sina första veckor på skolan och tycker det är jätteroligt. Hon verkar få många nya kompisar och får också utlopp för sin vetgirighet. Att gå i förskoleklass verkar väldigt roligt, mysigt och lugnt, utan för många schemalagda aktiviteter.

För en vecka sedan var Tove och jag på öppet hus på Kulturskolan och då fick hon prova på både det hon redan var anmäld till men också alla instrument. Det var en jätterolig kväll och redan då fick jag en riktigt positiv känsla för alla pedagoger och miljön på skolan.

 Öppet hus på Kulturskolan :-)

Igår var Toves första "Kulturmåndag". Det har fallit sig så att hon på måndagar kommer besöka Kulturskolan tre gånger. Först med en grupp från klassen, för dans och trumma. På fredag kommer de också gå dit och då är det "sång och musik". Efter mellis på fritids är det dags för "kulturverkstad" där hon kommer få pröva det mesta av Kulturskolans utbud. Sist, efter fritids är det dags för kören.

Igår var jag med på skolan efter mellis och lämnade Tove på kulturverkstaden och senare även på kören. Hon verkar tycka att det var jätteroligt och hade heller inga problem med att jag valde att ta en promenad mesta tiden istället för att sitta kvar som alla andra föräldrar. Jag var med en stund på slutet och lyssnade och jag har fått otroligt bra intryck av samtliga pedagoger.

Att Kulturskolan råkar ligga i anslutning till Toves skola känns verkligen som en otrolig bonus med att vi tvingades in i just den här skolan. Om hon hade fått gå i vår närmsta skolan hade det blivit betydligt svårare att ta del av Kulturskolans utbud, då vi hade behövt skjutsa varje gång. Det skulle verkligen glädja mig om Tove såg Kulturskolan som sitt andra hem efter ett tag. I och med att hon är anmäld till gruppaktiviteter finns ju dessutom chansen till fler nya kompiskontakter.

Inga kommentarer: