onsdag 10 september 2014

Bröllopsweekend

Förra helgen var det dags för sommarens andra bröllop. Denna gång var det min kusin som gifte sig i Jönköping och vi hade kallat ner farfar från Umeå som barnvakt då vi skulle bli borta över natten. Daniel och jag fick alltså åka iväg på en liten festtripp alldeles på egen hand och det kändes ju väldigt lyxigt. Bara en sån sak som att åka några timmar bil själva utan barn. Vi kunde prata och lyssna på den musik vi ville. (Inte Pippi!) Härligt!

Vi kom ner i lunchtid och efter en snabb incheckning på vårt hotell var det dags för lunch på stan. Det var tur vi hade gott om tid för maten tog tid men var god när den väl kom. Sen hann vi vila en stund innan vi gjorde oss festfina. Det var väldigt trevligt att träffa mina släktingar igen. Vi är ju inte så många och nu var det flera år sedan några av oss sågs senast.

Det var såklart en fin vigsel med bra texter och härlig musik. När båda sagt ja och avlagt sina löften och solrosfrön kastats på brudparet bar det iväg till festen. Den var i en gammal lada som var delvis omgjord till festlokal. Mysigt men lite kallt då dagen bjöd på ruggigt väder. (Sommaren försvann väldigt fort!)

Småningom blev det en väldigt trevlig sittning med många tal och en del sång och spex. Maten var väldigt god och vi hade blivit placerade tillsammans med mina kusiner så vi hann verkligen umgås och prata mycket under kvällen. Det var en stor lycka på flera sätt. Dels kändes det tydligt att vi borde hålla kontakten på ett bättre sätt. Vi är ju så få. Nitton stycken totalt på pappas sida om man räknar in respektive och barn.

I samtalet upptäckte jag och H att vi har gemensamma problem som vi har behövt eller behöver handskas med. När vi väl upptäckte det blev det en lång konversation mellan H, mej och Daniel om hur, när, vad och varför. H hade fått hjälp att lösa problemet på sitt håll och kunde ge många tips om hur hon gjorde och var vi kunde hitta mer information.

Det var på olika sätt ett stärkande samtal. Som att få ett kvitto på att problemet är ett riktigt problem och därmed går att lösa. Vi kommer säkerligen ha fortsatt kontakt angående detta. Och även angående annat kan man hoppas på.

Kvällen blev plötsligt sen. Det var sammantaget en väldigt lång sittning och när det väl bröt upp till lite dans insåg man att man var väldigt trött. Brudparet verkade väldigt nöjda med sin dag. Vi åkte småningom hem till vårt hotell och somnade sött mellan dyra lakan. Sen avnjöt vi en god hotellfrukost innan det var dags att återvända hemåt till barnen och farfar.

En mycket givande helg på flera plan.

Inga kommentarer: