söndag 9 februari 2014

Helg med röj och familjeträning

En långhelg har passerat. Jag var ledig i fredags med barnen och jag tog med dem till Medley för att testa äventyrsbadet. Tyvärr visade det sig att det var sjuårsgräns på de stora rutchkanorna så då var det lite färre saker att välja på. Men vi hade i alla fall en ganska rolig förmiddag med vattevirvlar, badleksaker och bubbelpool. Jag visade också var jag brukar simma och var jag brukar träna så att de ska ha bilden klar för sig. :-)

Efter badet åktevi över till centrum för lunch. Den nya food courten är väldigt bra och gillas av både barn och vuxna. Vi passade också på att kika i någon butik och handla lite mat innan vi åkte hem. Jag hade haft lite vaga planer på att åka och dansa på kvällen. Men det hängde lite på sällskap eller säkrad dans på plats då bandet kändes osäkert och maran i Härnösand härjade samtidigt. Till slut blev det ändå att jag stannade hemma och titta på OS-invigningen som också drog lite.

Det som också var bra med att jag faktiskt inte åkte och dansade var att jag var pigg på lördag morgon. Så fort jag ätit frukost och pussat barnen åkte jag ut till bror för en heldags vindsrensning. Vi varvade rensningen med lite OS-tittande och lunch och fika. Till slut var vi klara. Golvet var tomt, släpet var fyllt. Bara att dra på kapellet.

Vi hjälptes åt, E drog och jag puttade på. Plötsligt fick det fart och E tappade balansen och landade småningom med rumpan i en rabatt. Haha! Sen åkte vi över till oss för lördagsmiddag, datafix och ost och kex framför melodifestivalen.

Idag söndag har vi varit hemma och pysslat. E åkte till tippen och tömde släpet och kom tillbaka lagom till ett skidlopp med smaskiga semlor! Gott! På eftermiddagen var det dags för årets första gympa för barnen. Då de har gjort om lekgympagrupperna till vår nackdel har vi valt att istället testa familjegympan på söndagar. Då är även föräldrarna med och tränar tillsammans med barnen.

Två nytränade barn i nya Korpen-tröjor som de fick idag. :-)
 
Det visade sig vara vår favoritfröken från lekgympan som höll även i denna träning. Det var upprop, uppvärmning, hinderbana och lekar. Uppvärmningen innehöll förutom lite olika slags gång och hopp moment som "tjugo benböj för föräldrar med barnet på ryggen". Kul och jobbigt!

I hinderbanan var det bara att försöka haka på barnen, med klättring, krälning, balansgång, lianer och kullerbyttor och sen var det lekar där alla deltog. Jag tyckte träningen var bättre och roligare än förväntat och det blir så jobbigt som man själv bestämmer sig för. Barnen verkade ha kanonkul och det är ju såklart det viktigaste.

Inga kommentarer: