tisdag 25 februari 2014

Festhelg

Förra veckan gick i planerandets tecken. För i lördags var det fest för Daniel. Då båda syrrorna med småbarn kom ner redan på torsdagen var det full fart hela helgen. Vädret varierade mellan vårsol och snöstorm men vi hade turen att det var sol stora delar av lördagen så uterummet värmdes upp alldeles av sig självt och den stora skillnaden med det är att även golvet blir varmt.

Vi var rekordmånga i uterummet och det var ju härligt att känna att vi faktiskt fick plats 15 vuxna, 3 små barn i barnstolar och 6 barn vid ett barnbord. Det var lyxigt med vår nya festservis då vi kunde duka lika till alla. Barnen var så himla duktiga, både med maten och med leken. Jag hade ställt fram färgpennor på bordet så när de ätit klart fick de rita på pappersduken medan de andra barnen åt färdigt sin mat. Bra idé!

Vi hade gjort det enkelt för oss denna gång och delvis beställt maten. Daniel hämtade en jätteplanka med kallskuret, frukt, grönt och ost och som tillbehör gjorde vi snabba potatisgratänger. Allt var väldigt gott och uppskattat, från bål (Martini , mousserande, schweppes lemon) till nyss nämnda mat till marängsvissen på slutet.

Förutom ett par aktiviteter som vi återanvände från festen i Umeå blev det några glada överraskningar under kvällen. Lite spontan ölprovning från vår bryggande gäst satte också färg på senare delen av festen. De minsta barnen somnade vartefter på olika ställen och de större barnen stannade så småningom av i soffan framför en film och föräldrarna fick plocka upp dem där när det blev dags att droppa av.

En väldigt trevlig kväll då vi faktiskt lyckades sammanföra alla vi hade önskat på förhand. Bara en sån sak! Och Daniel som bara skulle ha en liten middag...

Inga kommentarer: