lördag 15 februari 2014

Expanders i Hallunda

Efter att till slut ha bangat dansen i förra veckan tog jag mig istället iväg denna vecka. Det fanns goda chanser till bra dans på förhand och väl på plats uppenbarade sig flera glada överraskningar. Mina toppfavoriter som jag brukade tjata om förr, ja, de flesta av dem ser jag aldrig till längre. De har småbarn, har förlorat sig i lindy hop eller har andra ursäkter att inte dansa med mig längre.

Men plötsligt händer det. En dans efterlängtad sedan flera år fanns plötsligt där och det var såklart mycket trevligt! :-)  Expanders passade lämpligt nog på att spela en av mina favoritlåtar med dem "Slow dancing in a burning room". Tack för det! Det var lite folk i vägen och min partner bad om ursäkt för "det plötsliga känslobortfallet" när vi fickstånga oss förbi några andra par. ;-)

Min största mission för kvällen var att försöka få ihop minst 180 minuter dans. Det betydde att jag måste dansa i princip varje dans, särskilt om jag tänkte smita innan slutet. Då gäller det att bjuda upp och det gick hur bra som helst första halvan av kvällen. Första två timmarna dansade jag varje dans utom sista då jag trodde det var fika men det var det tydligen inte. Jag fikade ändå.

Kvällen dokumenterades återigen
Jag dansade med några jag dansar med ytterst sällan på gränsen till aldrig. En snubbe jag bjöd upp svarade min uppbjudning med "Ja, om du gnussar med mig." Så otroligt ofint. Jag avböjde förstås men vi dansade ändå. Jag förstod först efter dansen att han förmodligen försökte vara lustig efter att ha läst mina texter om avarter inom dansen och "våga vägra gnuss". Jättelustigt verkligen. Man ska vara försiktigt med skojeriet om man inte är säker själv på att vara igenkänd. I alla fall om man är sugen på att dansa igen.

Ibland dansar vi jämt och hela tiden och ibland går det flera månader som nu. Men i pausen hittade vi varann igen och ännu några fina danser lades till protokollet. Expanders valde åtta låtar med omsorg och när jag blundade och försvann bort i de lugnaste låtarna fick jag en förnimmelse om att vi ändå ganska snart är på Hågelby igen, där dans gör sig som allra bäst! 

Jag blev tyvärr stående några set på slutet vilket gjorde att jag bara nästan fick ihop mina minuter. Sen smet jag innan sista dansen för en mycket trött hemfärd. Kanske var det dagens huvudvärk som gjorde sig påmind redan då? Skönt var det i alla fall att krypa ner i sängen efter några timmars dans igen. :-)

Inga kommentarer: