tisdag 8 oktober 2013

Helg i Umeå

Det är glest mellan inläggen nu, jag vet det. Så blir det när vardagen bara rullar på. Rullrull. Hur som helst, helgen tillbringade vi i Umeå. Vi åkte dit i första hand för att snusa på en liten ny kusin som heter Selma. En liten godbit med mörkt hår och plirande ögon. Vi hann spendera mycket tid med alla kusinerna då de flesta samlades till de flesta måltider även om de var i olika hem.

Selma och morbror bekantar sig 

På lördagen var vi ute hos N&J och grillade lunch korv och barnen fick baka stompa som gräddades över elden. Mysigt. Tyvärr blåste det mer eller mindre storm så måltiden intogs småningom i uterummet. Både Tove och Måns provade också att köra fyrhjuling och Toves färd stannade abrupt i ett dike. Det kunde man ju gissat. Hon blev förstås skärrad men annars gick det bra.

Brum brum

Tove kavlar stompa
 
Barnen övervakar gräddningen (Måns gör sin foto-min..)
 
Vi hade också en plan att fira E&N som förutom att ha blivit föräldrar igen har fyllt och fyller år. Det visade sig att de var svåra att fira då de inte var på samma plats samtidigt. Vi släpade present, blomma och tårta kors och tvärs, från hem till hem, innan vi till slut fick lämna över alltihop och hurra lite. Så kan det gå.

På söndagsförmiddagen var det sol och ingen blåst. Vi promenerade iväg till en ny äventyrslekpark som byggts upp på gångavstånd från farmor och farfar. Den låg jättefint mellan glesa tallar och hade mycket spännande saker att testa. Där stannade vi någon timme och lekte. Tove for förstås fram som en virvel och klarar numera allt som är svårt och Måns är faktiskt inte så långt efter.

Det stora fortet var jättehögt. Kolla också in tallen som växer på en sten!

Ett utegym fanns också i parken som vi såklart måste testa :-)

En härlig helg med som vanligt massor av trevligt umgänge, god mat och spelkvällar. Jag lyckades till och med vinna denna gång! :-) Hoppas vi ses snart igen!

 Pyssel på flyget på väg hem.

Inga kommentarer: