onsdag 16 oktober 2013

Härlig hösthelg med vännerna

Jag rapporterar visst bara helgerna just nu, men man får vara glad för det lilla. Föregående vecka åkte Daniel iväg med jobbet torsdag till söndag. Alltså var jag ensam med barnen dessa dagar. Nu var jag på intet sätt ensam utan det var verkligen full fart. På torsdagen hämtade morfar barnen och efter att vi ätit middag tillsammans tog han hand om dem medan jag var på kör.

På fredagen hade jag bjudit hem bror på syskonmiddag med fotboll eftersom det var superviktig VM-kvalmatch. Vi var båda tröttare än tröttast efter jobbveckan och höll nästan på att somna innan matchen efter den goda middagen och det goda vinet därtill. Men i andra halvlek åt vi vår efterrättsgino med specialköpt likör till som vi skålade med vid varje mål. Och sen var vi mycket piggare och kvällen blev till slut ändå ganska sen.

Hela helgen var det fantastiskt höstväder. Lördagen var en dag med fullt ös men barnen och jag började i alla fall dagen med en lång mysig morgon och när vi väl var klara med frukosten insåg jag att det snart var dags för lunch. Mellan målen hann barnen i alla fall städa sina rum och jag röjde i resten av huset. Sen åt vi lite lunch och åkte iväg till lekjympan. Den drog såklart för en gångs skull över tiden och den kvart jag skulle ha mellan jympan och kalasen som Måns var bjuden på blev till noll minuter.

Lite sena kom vi ändå till kalaset som Måns var bjuden på. Hans första kalas utan Tove! Han var så stolt och glad när han räckte över presenten och en lite motsträvig Tove och jag åkte hem för att fortsätta städa huset. Tove tyckte ändå att det var ganska skönt att vara bara hon och jag en liten stund och vi hann göra fint och fika tillsammans innan det var dags att hämta Måns igen.

Innan vi hann iväg kom våra kockar för kvällen E&M genom dörren med massor av pick och pack. O var också med förstås. Det vankades alltså finmiddag till kvällen och den skulle från början vara hemma hos E&M, med omständigheterna gjorde att den istället blev hos oss fast med dem som värdar och kockar. Perfekt om du frågar mig! :-)

Efter att vi hämtat Måns så hjälpte jag till att förbereda mig, barnen och uterummet för middag. Sen kom familjen T&R och gjorde oss sällskap och det blev en väldigt trevlig kväll med fantastisk mat. Barnen var trötta efter olika kalas och så men hade nog roligt en stund ändå innan de däckade framför en film.

Trötta efter lördagens äventyr tog vi ännu en lugn morgon och förmiddag på söndagen. På eftermiddagen hade jag bjudit över kalasbarnet med syster till mig efter lunch så barnen hade lekkamrater hela eftermiddagen och jag kunde ägna mig åt att baka bröd och däremellan bara ta det lugnt med en stilla latte i uterummet. Otroligt skönt!

Barnen dansar i höstsolen :-)
 
Daniel kom hem på kvällen lagem till barnen skulle sova och han hann i alla fall säga godnatt. Sen såg vi matchen (igen) eftersom Daniel inte kunnat se den, bara höra lite på radion emellanåt. Sen var den långa lite hektiska men trevliga helgen över. Barnen var mestadels så duktiga och mysiga och det var skönt att känna att det ändå blev en så pass lättsam helg. :-)

Inga kommentarer: