onsdag 18 september 2013

Sh'Bam - Whohooooo!!

Men så aktiv jag är just nu och testar nya träningsformer gör jag också! Jag måste erkänna att mitt beslut om träningsställe var ett bra val. Väldigt lämpligt träningsutbud för mig med både simningen och gruppträningen.

För några veckor sedan var jag ju på ett morgonpass Zumba där S råkade hoppa in som instruktör. Det var ju helt fantastiskt roligt och jag höll på att lägga om dagistiderna bara för detta passet. Men det visade sig snart att det skulle ju inte vara S som hade passet utan en helt annan och då var passet boooooring-tråkigt.

S hade helt rätt energi, helt rätt dansmoves, helt rätt musik var även helt rätt på alla andra sätt. Det blev verkligen grym danskänsla och hela passet var askul och skitjobbigt samtidigt. Hon var också, just därför, väldigt lik min väninna A som instruktör (även lite lik utseendemässigt) och jag ska tipsa A om att om hon skulle vilja testa att gå ett pass med sig sig själv så är detta det närmaste hon kan komma. :-)

Nåväl. S har ett annat Zumbapass, på en tid som passar mig ganska dåligt, plus ett Sh'bam-pass på en tid som kan funka emellanåt. Jag hade aldrig testat Sh'bam, men det verkade vara som Zumba fast ännu roligare och det stämde bra! Nu var det showdans på hög nivå i ett herrjösses-ös som både framkallade lyckokänslor, svett och total utmattning. Men så kuuul! Stegkombinationer, hopp, jazzhänder och schyssta poser.


Tydligen så körs varje Sh'bam-release (alltså koreografi) i tre månader och sen kommer en ny. Detta råkade vara sista passet på denna release och nästa kommer det vara en ny. Det som var bra med detta var att hela gruppen, som var ganska stor, kunde koreografin väldigt bra och när man tittade i spegeln kunde man låtsas att vi stod på scenen.

Jag var ju istället helt ny men förvånande nog fixade jag det alldeles utmärkt. S är väldigt bra på att visa vad som komma skall och det var bara att haka på. Bara en stegkombination under de fyrtiofem minuterna hade jag svårt att få till på ett snyggt sätt. Resten satte jag vartefter. :-) Detta gav självklart mersmak!

Dagen efter gav det också signaler om att mina gamla danssneakers borde bytas ut. Jag har ont i båda fotlederna idag och får nog fundera ut vad för slags skor de ska ersättas med. Men vad gör väl det!? Shoppa skor helt legitimt är också en slags lycka. ;-)

Inga kommentarer: