onsdag 4 september 2013

Frisim

Denna vecka kommer inte vara lika träningsintensiv som förra veckan. Men det jag ändå inte hann med förra veckan var simningen. Men sedan förra gången när jag simmade har jag klurat lite på detta med frisimmet. Jag testade lite då, tyvärr på slutet när jag var som mest trött, mest för att bilda mig en uppfattning om jag ens var i närheten av att klara av det. Nja, det gick väl sådär. Men sedan dess har jag spanat in lite instruktionsvideor på tuben och lärt mig lite teknik, i alla fall i teorin.

Idag var det dags att ge det en chans på allvar. En sak jag läst mig till är att eftersom det är jobbigt i början, det är lite andra muskler och plus den knepiga andningen, så ska man satsa på att simma korta sträckor frisim i början när man tränar. Alltså simma bröstsim, sen några simtag frisim för att sedan gå tillbaka till bröstsim.


Jag satsade på att lägga upp varje femtiometerssträcka med en längd bröst, en halv längd (ca nio armtag med tre andningar) frisim, sista halvan bröstsim. Så simmade jag hela kilometern utom sista fem vändningarna när jag simmade varannan längd bröst och varannan fritt.

Det gick över all förväntan måste jag säga! Visst, det är mycket att tänka på, armar och ben och andningar, men det gick ju ändå helt ok plus att jag orkade bättre än jag trodde. Härligt! Mycket nöjd med mig själv åkte jag tillbaka till jobbet för lunch.

Nytt för denna simträning var ju också invigningen av min nya baddräkt. Efter ett decennium i tvådelad baddräkt med korta byxben så tar det lite tid att vänja sig vid en benskärning direkt hämtad från åttiotalet. Men det är ändå nåt visst med kvalitet och den var skön att simma i. Plus det faktum att färgen är himla snygg. Som om någon skulle se det.

Inga kommentarer: