onsdag 18 februari 2015

Wanna Dance

För tredje söndagen i rad besökte jag Wanna dance för lite WCS workshop och socialdans. Denna söndag var egentligen vigd för Daniel, men då han behöver spara sin fot till nästa helg fick jag ett ryck och åkte iväg istället. Varför sitta hemma när man kan åka och dansa?

Efter veckans många sena kvällar var jag lite sliten och tänkte väl inte stanna så länge. Men jag hade så trevligt att jag liksom bara blev kvar. J&J höll åter en bra kurs och vi var jämna par denna gång vilket var bra för alla. Sen åt jag lite matsäck innan jag gav mig ut på socialgolvet.

Det är väldigt nyttigt och mycket frustrerande att vara "nybörjare" igen. Det som är bra är att jag inte har en aning om vilka de flesta är och har därmed inga sociala begränsningar i mitt uppbjudande. Jag dansar med alla som är där och om de råkar vara tokbra ser jag bara som en fördel. De flesta verkar ändå vara väldigt öppna och trevliga och dansar snällt med alla.

Många känner jag nu igen från de tidigare kvällarna och några har jag fått lite rolig kontakt med. En del verkar fatta att jag vill lära mig och ger mig instruktioner på socialgolvet. Det är egentligen lite tabu men fungerar under vissa premisser. Jag gör det själv ibland med uppenbara nybörjare och de tackar alltid glatt för tips, men folk som har dansat ett litet tag ser sig själva som proffs och tar istället allt som kritik.

"Mina" lärare är så snälla och påminner om detaljer jag missar och när jag sedan triumferande gör rätt nästa gång så får jag beröm. Haha! Det blir ett roligt samspel och kommer förhoppningsvis resultera i att jag får en brant utvecklingskurva. Jag tackar glatt för instruktionen som den nybörjare jag ändå är. Jag blev kvar betydligt längre än vad jag tänkt och kände mig glad och nöjd på hemväg.

Så himla kul att få dessa danstillfällen som tillägg till moderndansen! Och nu känns det väldigt roligt och inspirerande att åka på läger nästa helg! :-)

Inga kommentarer: