onsdag 16 april 2014

Sthlm Dance Camp

Vårt gemensamma återtåg som foxinstruktörer var en kombination av slitsamt och trivsamt. På fredagen började vi med två timmar teknik och hade en väldigt stor grupp. Vi började från början och tog gruppen från egna steg till gemensam dans med fokus på tekniken.

Teknikkurs
Efter kursen var det dans till Umbrella och det var väldigt kul. Det var en allmän danskväll och ganska mycket folk var på plats. En av mina favoriter från förr var på plats under hela helgen och det var väldigt kul att få dansa igen. Bra dans löste av varandra och Umbrella lät mycket bra i mina öron. Kul med ett till ungt bra band!

Vi stannade kvar till en stund efter paus innan vi kände att det var dags att vända hemåt för att orka med lördagen. Tröttheten var mer än fysisk och sömnen blev sådär då hjärnan inte riktigt sov.

På lördagen började vi med två pass musikanpassning. Det första passet anpassade vi dansen till olika slags musik och gjorde också en liten tidsresa tillbaka till tjugotalet innan vi åter landade på en dansbana på sjuttiotalet. Det blev en väldigt rolig timme och det kändes som att deltagarna också uppskattade upplägget.

Välkommen in till våra kurser!

Den andra timmen anpassade vi stegen till några olika fragment ur musiken. Vi lånade övningarna från våra tidigare kurser och detta är lite svårare för de flesta. Vi hade mycket folk på båda dessa kurser och var mycket nöjda när det så var dags för lunch.

Trivsamheten under helgen stod våra dans- och instruktörsvänner för, då vi hade sällskap till maten båda dagarna plus att vi pushade varann framåt genom helgen med ryggdunkar, kramar och glada tillrop vartefter. Mycket trevligt och givande! Vi fick också en del bra feedback från våra kursdeltagare, men det var snabba byten mellan kurserna så få tog sig tid att stanna och prata lite.

Här visar vi hur man inte ska se ut...Haha!

Efter lunch på lördagen hade vi vårt första teknikpass med fokus på föra-följa. Detta skulle vara på den lägre nivån, vad som nu räknas som det, men vi hade fått en mindre sal och gruppen blev också mindre. Vi upplevde det som en väldigt bra och intensiv timme med fullt fokus. Sen var vi klara för dagen och drog oss ganska snabbt hemåt.

Från början hade vi tänkt att vi inte skulle dansa på lördagskvällen. Men under dagen hade dansbehovet liksom byggts upp i mig. Det kändes att det skulle vara lite för bra band, lite för mycket plats och lite för många godbitar på plats för att missa! Bror var inte jättesvårövertalad heller.

Vi åkte alltså hem för att ladda om. Helt knäckta dök vi ner i varsin slaf för en timmes intensiv vila innan vi laddade med en ordentlig pastamiddag. Sen förberedde vi söndagens kurser som delvis fick nytt innehåll innan det var dags för tillfix.

Ojojoj vilken kväll! Voyage är så grymma, "mina" danskillar är så grymma och hela sällskapet är så trevligt! Till detta så mycket plats att dansa loss på. Under kvällen dansade jag nog några av mina bästa bugg någonsin tror jag, helt sjukt kul och bra! Det var en sån kväll man vill aldrig ska ta slut. Men vi hade ju en dag kvar och åkte hem vid elva. Såå nöjda!

Söndagen var seg i starten kan man säga. Tre danskurstimmar kvar. Första lektionen var det dags för variationer och "turer". Vi jobbade med lite stegvariationer och en liten "tur" som baseras på en numera klassisk förningsfint. Denna dag var det mindre folk på lägret och vi hade en mindre grupp hela dagen.


De sista två timmarna var det fokus på föra-följa teknik igen. Första passet hade temat "förståelse" och de fick byta roller halva timmen. Mycket nyttigt och faktiskt en märkbar skillnad när det byttes tillbaka. Andra timmen jobbade vi med balans och break. Sen var vi klara och kunde pusta ut!

Vi tog en liten kaffe och hade sen ett tidsglapp innan det var dags att åka. Vi klev då in som hjälpdansare på en annan foxkurs som avslutning på lägret och fikade sen med våra kollegor innan vi lämnade Hallunda bakom oss och åkte mot Bromma för att hämta upp familjen som lämpligt nog tillbringat helgen i Umeå.

Jag skulle sammanfatta helgen som otroligt trevlig! Sen var den också ganska jobbig då det var en hel del anspänning. Men instruerandet gick väldigt bra trots att vi var lite ringrostiga och danskvällarna lyfte definitivt hela upplevelsen för min del!

Det är ju kul det här med dans! :-)

Inga kommentarer: