tisdag 18 juni 2013

Sommarfest och sommarfix

I och med att jag var ledig i fredags var det långhelg. Daniel var också hemma sin sista sjukskrivna dag. Då energin har börjat återvända i huset hade vi hoppats på att komma lite vidare med vårt bygge. Men regnet hängde i luften alternativt öste ner. Jag var dessutom seg efter danskvällen. Istället för bygge blev det lekland som tidigare var lovat till lördagen när jag skulle vara borta hela dagen. Så där for barnen runt och lekte och lekte och vi fikade och pratade och tittade när vi så ombads.

På lördagen hade jag heldagsevenemang med kören. Uppe i Grisslehamn av alla ställen. Först repade vi lite, sen traskade vi iväg för ett kort framträdande utomhus, sen traskade vi tillbaka, repade lite till och sen var det konsert. Det var ingen stor publik, men de var väldigt nöjda. Vi gjorde en mycket bra konsert och vi packade ihop och begav oss vidare mot Ortala där vår avslutningsfest skulle äga rum.

Att ha fest med kören är så otroligt trevligt! Alla hade fått en uppgift med bidrag till buffén och snart var bordet dukat med läckerheter. Vi satt först ute och sedan i ett uterum till timmen blev sen. Jag hade tänkt att jag skulle åka hem i tid men så blev det såklart inte. Så otroligt god mat, fin sång, ful sång, rolig sång och så mycket skratt. Kören rymmer nu sån värme att man bara vill fortsätta umgås och det var svårt att slita sig och veta att vi inte ska ses på ett par månader.

Söndag morgon fick jag lite sovmorgon. Skööönt! Sen jobbade vi faktiskt på med uterummet där bit efter bit kom på plats och det blev både snyggare och tätare vartefter. Vi ska ha vår traditionella fest på Midsommar och i år kommer vi sitta i uterummet för första gången. Ty vi har ju ingen altan ännu. Det ska bli ganska skönt då man slipper oroa sig för vädret och vi har märkt att det är möjligt att sitta där även fast det är smällhett ute.

Mittstolpen, dvs skarven. En illustration över hur man lappar ihop gammalt och nytt.  :-)

Uterummet kommer ju inte vara klart tills på fredag (vi måste ju ha något att göra på semestern också ;-) men såpass i ordning att man kan sitta där utan större problem. Golv, väggar och tak finnes!

Inga kommentarer: