lördag 25 juli 2015

Rock the Barn i Gräsmyr

Efter en ganska slapp dag i solen var det dags att anlända till vårt andra WCS-läger för året. Rock the Barn. Vi anmälde oss rekordsent, när vi var på Öland, men kom med och nu var det dags. Två timmars givande workshops, sen middag i kvällssol. Sen var vi med på  två timmars nybörjarworkshop, då jag startade min bana som förare. Jobbigt och nyttigt!

 Gräsmyr loge i kvällssol

Sen var det socialdans. Det gick ganska bra att komma igång och det var bra stämning och trevligt att dansa. Alla vi dansade med höll sig till en låt vilket är väldigt positivt då man hinner dansa med väldigt många. Vi höll igång i några timmar innan det var dags att åka hem och ladda för lördagen.

Lördagen började kl 11 och denna dag fick vi stifta bekantskap med de andra två instruktörsparen vilka båda var otroligt bra och trevliga. Den här dagen var vädret mer ovädrigt och vi fick äta lunch under tak med jackan uppdragen. Under workshopen efter lunch öppnade sig himlen och det dånade på det enorma plåttaket. Men inne på logen hade vi det ändå ganska mysigt.

Eftersom vi visste att det skulle bli ruggigt väder hade vi bestämt oss för att åka hem i den långa middagspausen. Det var ett bra beslut. Vi köpte med oss hämtmat till lägenheten och efter en välförtjänt burgare blev det en varm dusch och sen rakt ner i sängen för en halvtimmes middagslur innan klockan ringde för socialdans. Då var det bara att hoppa i kvällskläderna och ta sig iväg, sega som bara den.

Vi hade svårt att komma igång men efter en timme var det dags för finaltävlingarna och det gjorde oss ingenting. Dels var det ganska kul att se de duktigaste dansa och dels kunde vi vila och dricka kaffe under tiden. När finalerna var över kom dansen igång igen fram till halv tolv då det var techaers show. Instruktörerna stod för varsitt fantastiskt shownummer varav makarna White var något utöver det vanliga. Oj, vilka dansare och vilken yttre förvandling mot hur vi sett dem dittills under helgen. :-)

Dansrutinen vi fick se live på logen. Klippet är dock från tidigare i sommar.

Efter uppträdandena fick vi ny ork och plötsligt var klockan nästan två. Det var dags att ta sig hemåt igen. Nu var det väldigt dimmigt men vi kom hem tryggt och säkert.

På söndagen skulle vädret vara riktigt fint igen och då middagspausen var kortare packade vi för både lunch och middag på plats. Ännu en gedigen workshopdag och lunch och middag i det gröna. Det var skönt att kunna slappa någon timma på en filt i solen innan det var dags att byta om för socialdans på kvällen. 

Nu stretade kroppen emot rejält och varken muskler eller inspirationen ville samarbeta på dansgolvet. Men vi kämpade ändå på till klockan tolv. Då lämnade vi Rock the Barn för denna gång. Sen var det skönt att så småningom få krypa ner i sängen igen.

Vi var otroligt trötta men väldigt nöjda med helgen. Instruktörer i absolut topklass och många många timmar dans i kroppen, vilket är största vinsten med att åka på läger. Det var väldigt trevlig atmosfär hela tiden och jag hann dansa med nästan alla.

Vi är så tacksamma att vi fick möjlighet att vara med på detta på tu man hand och att barnen haft det så bra under tiden. Vi stämde av med äventyrarna varje dag, och de verkade inte sakna oss ett dugg.
Det känns också väldigt bra att vi har ännu ett läger inbokat så vi har mer att se fram emot. :-)

Inga kommentarer: