torsdag 9 juli 2015

Astrid Lindgrens Värld

I maj kom jag på en bra idé som Daniel genast nappade på. vi har länge pratat om att åka till Astrid Lindgrens värld, men aldrig lyckats ta oss dit. Nu kom jag på att vi kanske kunde åka dit direkt från Öland så blev det liksom ingen extra resa.

Eftersom vi faktiskt kom på detta i god tid så kunde vi också boka en stuga där på campingen för en övernattning. Det blev ett väldigt bra arrangemang då vi bara kom hem en dag senare från Öland, men ändå fick två dagar på ALV på nåt sätt. :-)

Det tog dryga två timmar att köra och väl på plats började vi med att äta en stabil lunch. Det var fortsatt tokhett och utan ett moln så det gällde att hålla sig i skuggan och dricka mycket. Det blev två härliga dagar i parken. Både barnen och vi uppskattade miljöerna och teatrarna väldigt mycket och vi tyckte egentligen allt var bra med parken. Vi vill gärna åka dit igen!

 Våra egna Emil och Ida.

 På besök i Nils Karlsson Pyssslings hus.
 
 
 Inte nudda mark banan var spännande!
 
Mitt i banan var Tove plötsligt två! Vår tjej är överst på hindret. 
 
 
Pippi in action i Villa Villekulla.
 
 Pippis värld med Hoppetossa och hamnen. Så fint!
 
 
 Innan vi åkte till stugan åt vi en god middag på restaurang Linnéas terass.
 
 Campingstugan var ca sextio grader varm och det tog flera timmar innan man ens kunde vara därinne. Barnen hade jättekul med nya kompisar i lekparken som tur var. Barnen kom i säng halv elva efter en välbehövlig dusch. Sen sov vi ändå ganska bra allihop.

Teatrarna i Mattisborgen blev snabbt familjens favoriter, inte minst för all härlig sång. Ronjas värld imponerade stort!

 Ronja träffar rumpnissar.

 Närkontakt med Mattisrövare.

Efter en föreställning visade Mattias och Ronja var rumpnissarna bor i Mattisskogen. Spänande!


 Här hälsar barnen på i Junibacken.


 Vi gillade också Katthult med roliga och bra föreställningar plus alla djur som hörde bondgården till.

Innan vi skulle sätta oss i bilen hem fick barnen bada i vattenspridarna som stod utställda här och där. Skönt! Efter en middag på Saltkråkans café bar det hemåt med trötta och väldigt nöjda barn och vuxna. :-)

Inga kommentarer: