tisdag 16 december 2014

Livstecken från sjukstugan och Lucia

Sedan i måndags, förra måndagen, har vi hängt mycket hemma kan man säga. Det började med att Tove blev sjuk, sen var alla tillbaka på sina respektive dagsverken på torsdagen. På fredagen var jag med Måns på Lucia på dagis. Det var såklart mysigt på sitt sätt men det är syns att pedagogerna inte ser till att ge barnen en tonart de faktiskt kan sjunga i så det hörs.

 Måns var nöjd över både tåg och pepparkakor

På fredagskvällen var jag på efterlängtad dans och hade en ganska trevlig kväll fram till paus. Då kände jag att jag borde åka hem. Sen blev jag dålig på natten och lördagen var en riktigt jobbig återhämtningsdag. Trots mitt tillstånd kunde jag ändå gå och titta på Toves första riktiga Luciatåg som hon sett fram emot så mycket.

Det gick jättebra och de sjöng fint och var så duktiga. Jag försökte hålla tårarna i schack med insikten att Tove stod där i mitt gamla linne. Tyvärr blev det en dramatisk avslutning då Lucian svimmade och ramlade bakåt och de mindre barnen blev väldigt skärrade. "Mamma, jag kommer aldrig nånsin glömma det här!" Sa Tove efteråt. Och det kommer nog inte jag heller för det var ganska otäckt.

Liten Tove står i mitten bakom den ganska stora Lucian

Söndagen gick vi lite i dvala allihop, Daniel var också risig men på kvällen började vi ändå ladda lite för vecka. Men det var innan Måns blev sjuk, när han började på söndagskvällen sjukskrev vi oss samtliga även på måndagen. Och idag är det tisdag. Tove är på skolan, men övriga är hemma och julpysslar i sakta mak. Men i morgon är en annan dag.

Inga kommentarer: