onsdag 22 maj 2013

Mot större uterum, del 4

Det känns som det är ganska mycket just nu. Med bygget, hostiga barn, jobb och så kryckorna som nu hoppar runt i huset. Tack och lov har Daniel inte alls lika ont längre så han kan vara upprätt lite längre stunder. Och vad passar då bättre än att skruva i en lämplig skruv?

I helgen påtade vi alltså vidare med uterummet i sakta mak. Jag lyfte och bar byggmaterial av varierande tyngd och dimension och Daniel gjorde små insatser med verktyg emellanåt. På lördagseftermiddagen kom bror och med gemensamma krafter fick vi dit stolpen, frambalk och sidobalk. På söndagen kunde Daniel och jag själva få upp de två takbalkarna, och Voila! en stomme!

Tummen upp!
I måndags kväll städades tomten av efter denna del av bygget. Kvarvarande brädlappar fick nya högar och gräsmattan kunde till slut klippas. Så skönt! Även fast det på intet vis är fint än på långa vägar med tanke på allt som måste grävas i ordning. 

I går väntade vi hela dagen och till slut, lagom till att barnen skulle sova, kom så den stora lastbilen! Detta var ju mer spännande än vilken saga som helst så de fick vara uppe och se på när den backade in mot vårt hus. Nu står de nya uterumsdelarna och väntar på kraft, ork och muskler. Taket ska upp först. Får se hur det ska gå till?

En stooor grön lastbil!

Inga kommentarer: