fredag 12 juni 2015

Toves första skolavslutning

I onsdags var det skolavslutning för Tove. Hennes första och våran första som föräldrar. Det är ett sånt där moment då det verkligen känns att tiden går och att man är vuxen på riktigt. Vår stora sjuåring har nu slutat förskoleklass och är nästa år en ettgluttare!

Det var en förväntansfull tjej på morgonen

Eftersom skolan är ny för oss och det var många år sedan vi var på någon skolavslutning så visste vi inte riktigt vad vi hade att förvänta oss. Men vi skulle ha med oss fika, det visste vi. Vi åkte hela familjen och först var det avslutningsmorgon för barnen med sin fröken och vi fick bevittna klassens mysiga morgonritualer. 

dSen var det sags att samlas ute på gården där det var en scen uppställd. Tove hade blivit lottad att få vara med i kören som var blandad F-6 och fick gå upp två gånger på scenen och sjunga. Det var mycket sång och musik (kanske väl många sånger?) och även stipendieutdelning. Sist tackades niorna av genom att gå upp på scenen och ta emot sina slutbetyg från lärarna och en ros från förskolebarnen. Det var väldigt trevligt ordnat, dock lite onödigt långt program.

Tove sjunger med skolkören

Efter att vi äntligen fått sjunga Den blomstertid blev det fika. Det var inte helt sköna vindar ute så vi fikade i klassrummet i stället. Efter fikat och presenter till lärarna åkte vi till mitt jobb där jag blev avsläppt och de andra åkte vidare till lekland. Klockan fyra kom de och hämtade mig och vi åkte vidare till Stinsen och lyckades både shoppa skor och lite kläder till barnen och en kavaj till Daniel. Sen fick vi också lov att äta innan vi åkte hem betydligt senare än planerat. En riktigt bra avslutningsdag.

Inga kommentarer: