söndag 31 maj 2015

Körvåren med R

Nu är det bara ett enda ynkligt rep kvar innan kören tar sommarlov. Senaste veckorna har varit så fantastiskt roliga och givande och alla i kören har verkligen skärpt till sig och gör sitt bästa. Repetitionerna med R har ett väldigt högt tempo och ingen felaktig ton går obemärkt förbi. Fascinerande att sjunga för någon som hör allt. Och då menar jag allt!

Väldigt många roliga citat blir det också som efter att vi sjungit igenom en sång vi (tycker vi) kan:  "Okeej, hur viktigt är det att ni sjunger rätt?" eller "På sida åtta, takt 76 sjunger basarna den här tonen, och det är fint. Men det är fel. Men det är den här tonen som står i noterna." Eller "Var det väldigt länge sen ni sjöng den här sången?" Och numera klassikern efter att ha tragglat några takter: "Det är inte perfekt, men det köper jag."

Vi hade sån otrolig tur att vi fick tag på en dirigentvikarie som inte bara kan repetera med oss utan även höjer vår kompetens. Nu är bara frågan hur vi bäst kan ta tillvara denna nya bekantskap. Han känns lite för bra för att släppa helt när E kommer tillbaka. Nåt att klura på. R verkar själv tycka att vi är lite roliga så det är ju tur för oss.

Vi hade två torgsjungningar i fredags och efter dem hade vi vår avslutningsfest, även fast det är ett rep kvar. En riktig trevlig kväll med massor av god mat med Amerikanskt tema. Härligt och roligt! Jag är tyvärr riktigt förkyld och sångerna på torget tog min röst så att jag inte kunde sjunga på kvällen, men jag hade ändå en trevlig afton.

Det känns som vanligt väldigt tomt att vara utan kören hela sommaren. Men tiden brukar ändå gå fort. Vi vet heller inte nu riktigt hur hösten kommer te sig så det blir spännande att se.

Inga kommentarer: