onsdag 12 augusti 2015

Äntligen flyttat!

Den här gången var jobbstarten efter semestern verkligen speciell. Nu skulle allt som förberetts och stressats med innan semester liksom sättas i verket. Detta har jag verkligen sett fram emot även fast det också varit en del bävan. Särskilt som jag var så otroligt stressad innan semestern.

Första arbetsdagen ägnades åt att fika och sammanfatta läget med T och J som också var på plats. Sen gällde det att under veckan återfå kontrollen över senaste fyra veckorna då inte mycket av mitt jobb var gjort och juli också skulle stängas snart. Mycket administration alltså.

Andra dagen var det nu planerat att hela lagret skulle flyttas. Ett par kollegor har jobbat några dagar under semestern med att styra upp truck och ställage så att lagret ska kunna tas emot. Jag behövde inte hjälpa till rent fysiskt denna dag men åkte i alla fall dit på morgonen och såg första långtradaren lastas av.

 Denna bil, en ytterligare längre och en lastbil blev det totalt!

 Första pallarna kommer på plats

Jag var också väldigt nyfiken på kontoret som jag inte sett sedan renoveringen och det var så otroligt fint så det kändes ju kanon att få flytta dit snart. Eftersom jag inte kunde göra så mycket nytta på plats åkte jag till kontoret och fortsatte jobba och fick också sällskap av T som packade ihop sitt sista i slutet av dagen för att återkomma efter flytten.

Vid lunch behövde vi plötsligt göra en oplanerad utleverans och det var ju grymt opraktiskt. Men killarna hittade produkten i fråga som kommit med första bilen turligt nog och jag skrev ut fraktsedlar som jag sen fick åka med till nya adressen för att klistra på. Då fick jag också köpa fika åt killarna och åt sedan lunch på lagret medan jag tittade på hur de arbetade.


 Vid lunchtid börjar det likna något.

Resten av veckan ägnade J och jag åt att variera mellan att jobba som vanligt och att göra ryck med att packa. Allt det gemensamma var vår uppgift att packa under veckan och vi jobbade riktigt bra ihop. Vi packade, vi åkte och pantade, vi köpte fika för pantpengarna, vi åkte till tippen, vi åt finlunch på golfklubben och sen packade vi lite mer. När vi önskade varandra trevlig helg var jag så nöjd med vårt jobb och allt kändes vara under kontroll inför nästa vecka. Skönt!

På måndagen var även A och J tillbaka och de packade ihop sina arbetsplatser efter att vi stämt av arbetspositioner inför tisdagen då flytten skulle gå. På förmiddagen hämtade datakillarna vår server för installation på nya adressen och vid lunch kände jag mig färdig med gamla kontoret och tog min skärm och datorväskan och åkte efter dem. På nya kontoret stannade jag kvar till jag visste att allt fungerade som det skulle med våra system. Klart för flytt!

 Färdigpackat

På tisdagen, flyttdagen, var jag stationerad på nya stället och drack mest kaffe i väntan på flyttbilarna. Flytten av kontoret gick otroligt smidigt! När vi samlades till lunch klockan ett var det mesta på plats och bara en mindre bil återstod. Vid tre var allt på plats och vi hade börjat packa upp våra kontor och kunde börja jobba. Det kommer vara så otroligt många fördelar med att vi har flyttat så det är så skönt att äntligen vara på plats!

 Kontoret på plats!

Nu har det gått en vecka på nya stället och vi kommer i ordning mer och mer för varje dag. Det är fortfarande många små pusselbitar som ska på plats innan vi är helt klara med kontoret och ett stort arbete återstår med att få ordning på lagret. Det har blivit väldigt många vänder upp och ner mellan kontor och lager för mig så jag får bra träning i trappan.

Men det känns väldigt roligt och spännande att se hur det kommer fungera när ordningen är återställd och de nya rutinerna börjar sitta. Det är märkbart att vi är flera "fixare" på företaget för det händer saker både här och där av sig självt. Det är roligt och energigivande. :-)

Inga kommentarer: